Ny fond klar til sin første millioninvestering i nordjysk produktionsvirksomhed

Nordic Alpha Partners investerer nu de første millioner af den milliard kroner store fond i en mindre nordjysk virksomhed. Virksomheden Carheal, der i dag har 19 ansatte med hovedkontor i Støvring, kan blive den næste store danske industrisucces i en af verdens største sektorer, bilindustrien.

Den 31. august underskrev Nordic Alpha Partners og den nordjyske virksomhed Carheal en samarbejds- og finansieringsaftale, der skal sikre, at Carheal inden for en kortere årrække vækster fra en millionomsætning til en milliardforretning.

Carheal er en revolutionerende genopfindelse af de traditionelle sprøjtekabiner, der bruges til omlakering af biler. Ved hjælp af intelligent brug af ny teknologi og IoT kan autoværksteder nu reparere kosmetiske skader på biler både billigere, hurtigere og mere miljøvenlig end med de traditionelle sprøjtekabiner på markedet.

Bag opfindelsen af Carheal står den danske virksomhed HBC system samt grundlæggeren af et af verdens største autoværksteder, Australske Daniel Zammit. HBC system der er grundlagt af Henrik Bro Christensen har mere end 15 års erfaring inden for autobranchen. HBC system indgår i handlen og bliver en vigtig brik i den samlede kunde løsning.

Det har taget fire år at udvikle Carheal, og resultatet taler for sig selv. Med Carheal kan autoværksteder nu udføre mindre reparationsopgaver 10 gange hurtigere og væsentligt billigere. Derudover udleder sprøjtekabinerne renere luft, end de tager ind, hvilket ifølge Carheal’s ejer og grundlægger, Henrik Bro Christensen, har været en vigtig del af visionen for at udvikle Carheal.

Jakob Fuhr Hansen, Investment Partner for Nordic Alpha Partners, ser Carheals opfindelse som en mulighed for at disrupte autolakeringsbranchen, der i dag stadig er meget lavautomatiseret. ”Carheal er et rigtigt godt eksempel på, at danske virksomheder med tilstrækkelig innovation og ambition, kan række ud efter en global førerposition i den industrielle revolution, som vi populært betegner Industri 4.0.”

Markedet er enormt, både her i Danmark og globalt. Flere og flere leaser deres biler og ved derfor også, at der er store omkostninger og ventetid forbundet med at skulle reparere skader, inden bilen skal afleveres tilbage. Carheal har allerede indgået aftale med en række store kunder rundt om i Europa, fx Carglass, BASF og Dent Wizard. På verdensplan er der mere end 1 milliard biler, og 40% af de biler, der kommer på værksted, har brug for kosmetiske reparationer.

Det er dog ikke kun den økonomiske og bæredygtige fordel ved Carheal, der gør løsningen særlig interessant. Endnu vigtigere er det, at Carheal er født ud fra tanken om at indsamle real time data via en IoT-løsning. Sammen med sprøjtekabinen kommer en såkaldt ”Black Box”, der styrer hele installationen og indsamler data på alt fra brugsinformationer til tekniske eller menneskelige fejlkilder. Dataindsamlingen sker i en cloudbaseret løsning, så de enkelte sprøjtekabiners performance kan sammenlignes på tværs, uanset hvor de er fysisk placerede. Det giver mulighed for at optimere og dokumentere processer på en måde, som aldrig ville kunne lade sig gøre med de traditionelle og manuelt styrede sprøjtekabiner, forklarer Henrik Bro Christensen.

Første skridt til at bringe den nye state-of-the-art sprøjteboksteknologi globalt har været at ansætte en CEO til at overtage den daglige drift og ledelse af virksomheden. Hertil er Mads Prebensen blevet håndplukket, da han har stor erfaring som CEO samt lande- og salgsdirektør fra en række internationale virksomheder, herunder 10 år i Grundfos og 18 år i Danfoss.

Ifølge Mads Prebensen bliver ”den store udfordring at udnytte det enorme potentiale, der er på verdensplan. Det kræver, at Carheal hurtigt kan skalere produktionen og distributionen af de mobile sprøjtekabiner. Og det er dét, Nordic Alpha Partners kan bidrage med.”

Troels Øberg, Operationel Partner i Nordic Alpha Partners og ansvarlig for at hjælpe Carheal med at maksimere værdiskabelsesrejsen, ser store fordele i, at Carheal allerede har international erfaring, og at produktet er standardiseret i form af moduler, hvilket gør det nemt at skalere produktionen og salget. “Vores rolle bliver at hjælpe med at sikre, at Carheal udnytter sin nuværende first mover position og helt unikke value proposition, til at blive markedsledende i en af verdens største industrier. Det handler ikke bare om at lave en strategi, men om bidrage med kompetencer og kapacitet til at strategien lykkes. Carheal har et unikt team af medarbejdere med produkt- og branchekendskab, men har behov for flere ressourcer og kompetencer for at kunne at skalere salg, produktion og distribution internationalt.”

Samarbejdet mellem Nordic Alpha Partners og Carheal handler altså om meget mere end finansiering. Henrik Bro Christensen udtrykker det således:

”Det har været en stor beslutning at gå fra at have 100% kontrol over sin egen virksomhed til at skulle dele ejerskabet med en kapitalfond. Nordic Alpha Partners er lige så engagerede i at bidrage til virksomhedens succes, som vi selv er. Vi ejer stadig majoriteten i vores virksomhed, men Nordic Alpha Partners stiller et team af operationelle specialister til vores rådighed, så vi på trods af vores lille størrelse får de nødvendige kompetencer og kapacitet til at implementere vores strategi globalt – stort set fra den ene dag til den anden. Det er som at skifte fra en cykel til en Formel 1-bil.”

Jakob Fuhr Hansen, supplerer med, at ”Carheal og Nordic Alpha Partners er et godt match. Vi ved, at der findes mange virksomheder som Carheal herhjemme og i de andre nordiske lande, som med den rette strategiske støtte og kapital, kan udnytte deres fulde potentiale, så de kan gå fra en millionomsætning til en milliardforretning. Det er de virksomheder, vi gerne vil hjælpe.”

Se hele artiklen i Børsen her

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *