Dansk growthfond vil kortlægge nordeuropæiske erhvervstalenter indenfor vækstaccelleration.

Der er en verden til forskel om folk har evner og erfaring indenfor normal vækst sammenlignet med hypervækst; ikke blot med hensyn til kompetencer og udsyn på verden, men også i forhold til den påvirkning disse profiler har på både marked og samfund. Derfor skal de placeres i miljøer, hvor deres fulde potentiale kan blive forløst. Dette er holdningen hos growthfonden Nordic Alpha Partners og baggrunden for opbygningen af et professionelt organiseret netværksmiljø.

Nordic A­­lpha Partners (NAP) blev etableret i 2017 med en fondskapital på knap 1 mia. DKK. Fonden investerer i Industri 4.0-teknologi samt hardwarevirksomheder, der har potentialet til at drive den globale transformation i de industrier, hvori de opererer. Dette sker dels gennem en langt mere metodisk modellering af vækstrejsen for selskaberne, dels via involvering af de største talenter indenfor vækstaccelleration. Det er i kortlægningen af disse talenter NAP nu vil investere.

Hurtig og direkte adgang til de rette profiler er en integrereret del af NAPs unikke metodeapparat, VCM (value creation model), hvor man allerede anvender erhvervstalenter, kaldet SWATs, i arbejdet med fokuseret værdiskabelse – både før og efter investeringstidspunktet. Men behovet har nu vokset sig ud over hvad NAP kan håndtere internt. Derfor er kortlægningen af de største erhvervstalenter i Nordeuropa, der mestrer dét at skabe hypervækst og lede en transformationsagenda, netop begyndt i tæt samarbejde med headhunterfirmaet CareerSearch, som er engageret til at løse opgaven.

Partner i NAP, Laurits Bach Sørensen, forklarer: ”Formålet er at skabe et forum for erhvervstalenter, der har bevist, at de mestrer disciplinen at skabe hypervækst. Hér vil der blive mulighed for at få opgaver i højvækstinvesteringer, hvor medlemmerne kan bringe deres evne til reel værdiskabelse i spil.
For som vi selv har erfaret, så er det i dette ’sweet spot’ at disse erhvervstalenter trives bedst – og vi vil kunne tilbyde dem et optimalt arbejdsmiljø, substantiel investeringskapital samt adgang til de hardwareteknologiselskaber, der kan blive morgendagens vindere af de store transformationer.”

”Hypervækst er ikke magi,” fortsætter Laurits Bach Sørensen: ”Det er blot markant anderledes end konventionel vækst, da mængden af beslutninger man skal være i stand til at tage – ofte på et dårligt datagrundlag – bare er eksponentielt større og der er stor risiko for ”beslutningslammelse”, hvis man er vokset op i traditionelle ’corporate’ miljøer.”

Med ordet ’talent’ ikke skal forstås, at det er profiler, der blot har udvist et stærkt potentiale. De af NAPs erhvervstalenter, der har roller i fondens nuværende investeringer spænder bredt fra 30-65 år. Fælles for dem er, at de har dokumenteret vækstaccelleration eller transformation bag sig og derfor kan indsættes i bestyrelser, som strategiske rådgivere, i vigtige salgsroller eller på C-niveau (dvs. CEO, CSO, COO, etc.)  i investeringsvirksomhederne. Det er denne type talenter som vil blive kortlagt og som vil blive tilbudt at indgå i NAPs netværk.

Benny Guld, der driver CareerSearch og selv har drevet hypervækstforretninger, samt været en del af fondsverden, uddyber: ”Det er en spændende og udfordrende opgave at finde disse talenter – for der er ikke så mange af dem, som man skulle tro. Jeg antager, at mange vil have en baggrund fra tech og IT-branchen, hvor overlevelse er betinget af vækst og konstant transformation. Men vi lægger ikke specifikke branchekrav ned over vores søgning. Det gælder om at finde de bedst egnede – uanset baggrund.”

Netværkstanken er ikke fremmed for NAP, hvor flertallet af partnerne i NAP har mødt hinanden i et talentnetværk, der udsprang fra Berlingskes Top-100. Så selvom en metodisk etablering af et netværk for erhvervstalenter indenfor hypervækst er udsædvanlig i fondssammenhæng, så falder det naturligt ind i fondens ledelsesfilosofi, og man er overbevist om at medlemmerne parallelt vil få en stor fordel af at møde og sparre med ligesindede.

”Hos NAP har man virkelig forstået værdien af at kombinere skalering af metode, kapital og talent i langt større kontekst end hidtil set,” udtaler Benny Guld, og fortsætter: ”Dét at samle eliten indenfor transformation og hypervækst og tilbyde disse profiler en mulighed for netværke med ligesindede samt associere dem til interessante selskaber er godt set –  og jeg glæder mig til samarbejdet om at opbygge denne infrastruktur for Nordic Alpha Partners.”

——————————————————————————————————————

Fakta om NETVÆRKET

 • Netværket vil bestå af talenter med dokumenteret erfaring i at skabe hypervækst.
 • Deltagelse i netværket er gratis og der vil være 4 årlige møder.
 • Interesserede kan kontakte Benny Guld på +45 3964 3300, BG@careersearch.dk eller finde flere informationer på CareerSearch’s hjemmeside.

 

Fakta om Nordic Alpha Partners:

 • Nordic Alpha Partners er en investeringsfond oprettet i 2017 med ca. DKK 1 mia. under forvaltning.
 • Investorer i fonden (Limited Partners) er en kombination af danske pensionskasser og private investorer, inklusive fondens Senior Advisors som er: Christian Clausen (Ex CEO Nordea), Ole Andersen (EQT, B&O og Danske Bank) og Jim Hagemann Snabe (SAP, A.P. Møller – Mærsk samt Siemens).
 • Geografisk fokus er Danmark samt Tyskland og Sverige.
 • Investerer intelligent kapital i produktionsvirksomheder, der typisk er etableret lokalt eller regionalt og har en omsætning på DKK 20-150 mio.. De kan via nye teknologier, som IoT, digitalisering og lignende udnytte et globalt potentiale.
 • Fonden arbejder langt mere operationelt med sine investeringer, end hvad venture og growth-fonde normalt gør i Europa, via en egenudviklet ” Value Creation Model”.
 • Fondens levetid er 10 år, og fonden forventer i sin levetid at investere i ca. 15 selskaber.
 • Nordic Alpha Partners har som udgangspunkt minoritetsaktionær for at sikre, at centrale kompetencer, fx grundlæggere og nøglepersoner, fortsætter som en central del af den fremtidige succes.
 • Fondens første investeringer var de danske firmaer Carheal, Re-Match, Paralenz og Greenhydrogen samt tyske Wiferion.

 

Fakta om CareerSearch:

 • Headhunter i videnstunge industrier.
 • Ledes af Benny Guld, der har drevet search–virksomhed i +15 år og er tidligere adm. direktør i Oracle samt salgschef hos IBM.
 • Benny Guld var medstifter af IVS – det nuværende NorthCap.
 • CareerSearch har IT–branchens eneste kvalificerede netværk af 1.100 topkandidater inden for ledelse, salg & marketing samt tekniske specialister.

 

Kontaktoplysninger

Malene Jordt Andersen, pressekontakt, Nordic Alpha Partners, mobil: 93 95 09 55

Laurits Bach Sørensen, Partner, Nordic Alpha Partners, mobil: 25 26 10 30

Benny Guld, CareerSearch, mobil: 40 53 42 74

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *